PopUpArt

Vad är PopUpArt?

Vår idé med hela PopupArt är att du har en vecka på dig att sammanställa en utställning. Din praktiska tid i ateljén börjar när den personen innan dig stängt ner lokalen för sin utställning.

Efter söndagen får du praktiskt börja arbeta på din utställning som ska vara klar lördagen samma vecka klockan 12.00 då du slår upp portarna för ditt egna vernissage. Det är en svettig, stressig men en riktigt utmanande vecka.

Sedan hur du väljer att göra på ditt vernissage spelar ingen roll vill du anlita någon som gör utställningen åt dig. Däremot tar du ledigt hela veckan och låser in dig i ateljén och kommer ut med tio tavlor. Eller värker fram en enda tavla,  spelar ingen roll.

Du kan ha performance, kroppsmålning, video eller tavlor hur du än väljer att göra är ditt val. Huvudsaken är att allt ska var producerat under veckan innan din visning.. 

Mycket har hänt under det här året. Jag är inte längre ensam utan vi är flera stycken nu som driver PopupArt framåt. Följ oss på instagram popupartlkpg eller #popupartlkpg

 

 

Mina PopupArt utställningar,

och vi börjar från början. 

 

PopupArt 2017

Brott och försoning.

I samarbete med Järnet Josephine Magnusson där hon satte ihop några låtar som jag byggde min utställning runt. Detta är hittills den mest krävande utställningen jag gjort. Att i en hel vecka lyssna på dess tunga texter satte sig i mitt undermedvetna. Sedan gav det mycket insikt om hur jag ska förhålla mig till mina mörka tankar. I flera månader efteråt kunde jag vakna till tårar och jag lyssnar till musiken ofta men idag med mer nyttig distans.

Vad jag mer upptäckte är att musik i mitt skapande är betydligt viktigare än vad jag hittills trodde.  Titta på filmen som vi spelade in i filmsalen på Elsas Hus i Linköping.  Till hjälp hade jag fått några pressbilder av Luks. Det är dramatiska bilder som visar bränder där ligger mitt brott och bilder av barn som för mig står för försoningen. 

Brott och försoning var mitt tema. 

All my tears

 

PopupArt 2018

En fågel för Far.

Bara några veckor innan jag skulle ha min Popup Art gick min pappa Torsten bort. Jag kände att jag ville hedra honom och att jag ville bearbeta allt som hade hänt och allt jag känt under denna sorg. Jag har en playlist playlist där jag lyssnade mycket till under mitt arbete med denna utställningen. 

[nggallery id=5]

 

PopupArt 2019

Rörelse och eld.

Jag ville integrera mina följare så jag bad dem skicka bilder. Med dessa bilder som en mall eller inspiration målade jag sedan mina verk. När bilder började rulla in var det mitt jobb at välja ut de bilder som passade mitt tema och mitt sätt att måla. Därför at jag ville använda mig av de rörelserna som fanns i bilderna. Mitt tema var rörelse och eld och jag fick bra kritik på mina akvareller. Mycket folk och många personer som inte kände mig kom in, mycket roligt. Jag lyssnade alla dagar till Nick Cave and the bad seeds nya album GhosteenGhosteen under veckan i ateljén. 

Akvarell
Akvarellmålning

 

Akvarell
Akvarellmålning

 

PopupArt 2020 

Min långsamma vandring.

Inför årets popupart ville jag prova någonting nytt. Innan jag visste vad jag skulle göra. Bestämde jag mig för att jag skulle måla akvarell. Med inköpt akvarellpapper på metervara började jag min vandring. En vandring där färgen och vattnet styrde vägen. Där jag tvingades släppa min kontroll och fick glida med. Låta mig bli styrd. Det blev totalt 20 meter akvarell som satt i hop i två tio meters bitar.   

Innan mina vernissage besökare började titta på utställningen fick de en tittruta i handen. Sedan började följa sin egna vandring och välja ut sin speciella del. Det var en rolig utställning som lockade till många fina kund möten. Vilket jag är väldigt ödmjukt glad för. Jag kallade min utställning min vandring och jag ville att bilden skulle vara som en enda långsam vandring. Min akvarell målning var ju ett enda långt ark akvarellpapper. Till utställningen hade jag även tre videoklipp där du kunde följa med mig på en vandring. En långsam vandring utan mål eller avslut. 

Äntligen är vi klara med hängningen . Det blir som att följa med på min vanding.

 

Här står jag själv på vernissaget

 

En kund som just hittat sin del.

 

En kund som står och letar efter sin del.

PopupArt 2021

Alla behöver ett hej

Detta år använde jag mig av akvarell och färgpennor. Mina naivistiska figurer med en färgstark bakgrund. Jag förstärker vissa delar och fyller i mina figurer med färgpennorna. Det blir en vacker brytning mellan akvarellen som går ner i pappret medans färgpennornas pigment ligger ovanpå papprets gräng. Vidare bad jag mina följare ge mig sina finaste kommentarer de fått som jag broderade med silkestråd på mina tavlor. 

Tjena
Akvarell och färgpennor -tjena
Akvarell och färgpennor -Vi är alla galna
Akvarell och färgpennor -Hej Baby

 

PopUpArt 2022

Varsågod eller som man säger på talspråk -varsegod var mitt tema 2022.  Jag målade målningar föreställande saker, gester eller föremål. Händer som berör och som ger blommor och vackra mjuka minnen. Men även saker som inte är bra eller nyttigt för ens person. Man kanske till och med begär om att få saker där man vet att man kommer bli skadad eller skada någon annan. 

 

PopUpArt 2023

Detta året så samarbetade jag och Josephine Järnet Magnusson återigen. Jag fick 6 låtar utav Josephine på temat stad / landsbygd. En del av musiken var helt ny för mig och jag tyckte att det var svårt. Jag fick inte självklara bilder till låtarna. Dessutom hade jag fått en idé om att bleka fram mönster på collegetröjor någonting jag aldrig gjort det förut. Dessutom bad jag mina följare om bilder på temat och det kom in mycket bilder men jag kunde till slut välja ut sex stycken bilder som jag målade målningar från. 

PopupArt 2023 spellista. PopupArt 2023 spellista.