Vad händer och vad har hänt?

Kulturdagarna 24 – 25 maj

Lördag 25 maj – Skoj med konstSkoj med konst

Fest, konst och musik med inbjudna konstnärer ser du när vi skiftar måleristil. Jag målar abstrakt och Linda målar korvmunnar. Våra gäst konstnärer David och Celinda får dra lott om det blir korvmunnar eller abstrakt. Vi har även en kille som står för musiken under kvällen, vill man ha med en önskelåt får man fjäska för honom. 🙂

Linda Följ gärna Linda Linda på Instagram

David Följ och titta på DavidDavid på youtube

Celinda

Jag själv Följ mig gärna på InstagramInstagram

Fredag 24 maj – Låt ditt fejs pryda mitt fönsterLåt ditt fejs pryda mitt fönster

Kom till alteljén på Djurgårdsgatan mellan 13.16.00 och bara stå på utsidan så målar jag av dig inifrån så ditt fejs får pryda mitt fönster.

 

 

Akvarellkurs över helgen.

Anmäl dig nu för att säkra din plats och börja din resa in i den förtrollande världen av akvarellmålning!

April 20-21 klockan 09.00-16.00

Maj 11-12 klockan 09.00-16.00

Pris per person 2800kr då ingår allt material som håller konstnärskvalitet samt enklare fika. 

 

Popup Butik med konstnärer och kreatörer

Lördag 13 april klockan 11-16.00 och söndag 14 april klockan 12-15.00 finns vi representerade på Nygatan 31 mitt i centrala Linköping. Jag kommer visa mina väggskulpturer och några purfärska akvareller. Jag är inte ensam där med mig finns en keramiker två bildkonstnärer till,  smycken, tygtryck och makrame. Kom in till oss till Linköpings kreativaste butik, bara över helgen. 

 

Sportif United + Vikkys Konst = SANT!

Lördag 24 februari kommer jag att sälja mina korvkäfts tröjor på SportifSportif en butik mitt i centrala Linköping. JärnetJärnet spelar 14.00 och jag kommer finnas på plats från tolv och framåt. Tröjorna är från sportifs vintage kollektion där jag har blekt fram mina figurer med hjälp av klorin. Som sista touch har jag målat korvkäften för hand med textilfärg. De är unika, som en skön mix av konst och vintage.

 

Korvkäfts tröja som kan bli din.

 

 

 

 

 Lkpg Culture Popup

jo då jag finns representerad mitt emot systembolaget på Repslagargatan finns jag med fem andra kulturutövare från Linköping. VälkommenVälkommen att besöka oss.

 Kulturdagarna i Linköping 26-27 maj

Under fredagen 26 maj kommer jag att ha öppen ateljé mellan 18.00-20.00 du får då en inblick i hur jag arbetar och även finns det tillfälle att köpa konst av mig.

Jag sätter på kaffekannan och du är välkommen in.

 

 

Lördagen 27 maj

Varmt välkomna till en helkväll i konstens och musikens tecken. Vi har musiker och vi har konstnärer, vad kan då gå fel? Järnet är först ut runt 20.00 och du lyssnar och har det trevligt. Vi konstnärer sliter vårt hår och skapar samtidigt som musiken spelar. Efter spelningen, applåder och ev swisch visar vi konstnärer upp våra målningar och de kommer finnas till försäljning för endast 1500kr/st.

Vi har en paus och det finns tid för mingel och förfriskningar därefter startar Snusk DeLusk. Här gäller det att hålla i hatten och förbereda sig för snusk. Det är även här att man kan ge ett bidrag via swisch och du kan även köpa dessa konstverk efter konserten till samma förmånliga pris 1500kr/st 

Här med stor stolthet jag presenterar jag först järnetjärnet,

Järnet

Josephine Magnusson som jag samarbetat med flera gånger förut. Josephine och jag har byggt samutställningar och spelat in videor. Jag lägger in lite länkar till våra filmer som ligger på youtube. 

Brott och försoningBrott och försoning

Bird of prayBird of pray

 

Snusk DeLusk

Snusk DeLusk alias Linda Liljebladh och Micke Phalén som exklusivt kommer och spelar kvällen till ära. De spelar visor och består av gitarr och sång. Visorna de spelar är både eget material och covers, givetvis humoristiska visor och en del snusk är klart. 

 

 

 

Hur vi konstnärer tolkar och inspireras av musiken och atmosfären får ni se bar om ni är på plats. Eftersom min ateljé är liten måste ni föranmäla er och enklast gör du det genom min instagraminstagram. Skicka ett pm med din mailadress håller vi kontakten. 

 

Anmälda konstnärer lite kort om deras inriktning.

Linda LiljebladLinda Liljeblad

Lekfull och med mycket fantasi arbetar Linda med flera olika tekniker som en abstrakt konstnär. 

Celinda Palm med kraftiga penseldrag och stark palett ser vi med spänning fram hur hon skapar från musiken.

David ErikssonDavid Eriksson tatueraren som lämnat tecknandet för att få plats för mer färg, alltid lika spännande att se hur David visar sina tankar. 

 

 

 

 

Vikky SchanderVikky Schander

Naivistisk som älskar korvmunnar starka färger och med vassa beskärningar.

 

Oliver HallströmOliver Hallström med mjuka och fina penseldrag med färger som alltid skapar harmoni och lust. Varmt välkomna allihopa till en kväll med konst och musik. 

Katrineholms Konsthall 

Pågår just nu en vintersalong som är en jurybedömd utställning där jag var en av få som kom med min skulptur med målning som miljöbild. Jag har tagit min inspiration från Magistrathagen en park i Linköping där det finns en hundrastgård. Så när jag cyklar förbi parken hör jag, ser jag alltid hundar. 

Dra inte

Scener ur samtiden

Separat utställning Galleri Gjuteriet

Välkommen in i min fabliskavärld där mina skulpturer visar korta stillbilder av händelser runt vår stad. Vardagsdramatik blandat med humor och med glimten i ögat. 

Utställningen pågick till 14 september 2022.

plansch
-Svedd
Skulptur med akrylmålning som miljöbild

Impro Art

med vikkys konst.

Under kulturveckan 21 maj 2022 hade du tillfälle att vara en av få som får tillfälle att vara med och styra oss när vi målar så som du bestämmer. Din vilja är vår lag. Men givetvis förbehåller vi oss rätten till vår tolkning. 

Art Impro med Johanna, Linda, Vikky och David 

David har även en liten film som han har gjort, kolla in den härhär.

Klockan i ateljén 2022

Jag kör ett krokipass med handledning. Två timmar med en kvart avbrott för lite dryck. Du behöver ett block och kol eller blyertspenna med dig. 

Kroki
Pågående kroki -modellstudie

Klockan 11.00 på lördag den 29 januari

Vi träffas utanför Vikkys Konst på Djurgårdsgatan 16  och går gemensamt till Trädgårdsföreningen. Ni får fyra uppgifter att hinna med och om ni vill. Under en timme går ni runt i Trädgårdsföreningen och tecknar. Jag går runt mellan er och kommer med små tips och trix. Efter en timme träffas vi på bestämt ställe och jag bjuder på lite värmande kaffe och nåt sött. Vi tittar gemensamt på våra teckningar och har en trevlig stund. 

Mitt pris är endast 200kr som du swishar när vi träffas och du behöver ha med dig block och blyertspenna, kolkrita eller vad du trivs bäst att teckna med och varma kläder. 

Välkommen.

Min ateljé på Djurgårdsgatan

Mycket händer just nu. Lördag den 6 mars öppnar jag upp dörrarna i min nya ateljé! Jag kommer ha kurser, event och allt vad jag kan komma på. Du är så varmt välkommen att titta in och anmäla dig till en kurs. Jag har max fem deltagare per kurs och jag vill hålla det litet och intimt. i ateljén kommer ha både vanlig kvällskurs och även en distanskurs där vi ses en gång i månaden. Men även arrangera målarresor där du under två dagar får tillfälle att ägna sig åt konsten samtidigt som det blir god mat och trevligt sällskap.

I ateljén

Flirtar jag med sömnen då vi i levande tillstånd är närmast döden i just sömnen. 

Titel -sover
akrylmålning

Vi kör på PopupArt som vanligt men håller endast ett fåtal gäster åt gången inne i utställningslokalen. Jag har varit i ateljén idag och målat. Det funkar bra och det är väldigt roligt att måla igen. 

Roadkill II

Jag planerar in en utställning till vår med några kompisar här i Linköping. Samtidigt som jag ska skärpa mig med att försöka komma med på lite olika utställningar runt om i Sverige. Jag håller även nya kurser i vår både i måleri och i teckning. 

bilden går i orange och kobolt blå. en brunn med en mun i botten med blottlagda tänder.
Titel -Föräldraskap
akrylmålning 65×54
Fire
Titel -Fire

Hösten har varit väldigt lyckad för mig jag sålde två tavlor på vår utställning på galleri MagnifiketMagnifiket. Vidare kom jag med två bilder till jurybedömd utställning -Under samma tak. De bilderna visas nu under oktober på galleri SanderSander i Norrköping i en samlingsutställning. Även där sålde jag en av mina bilder.

Eld och rörelse.

Min Popup Art vecka har just avslutats. En intensiv konstnärsstafett som vi kör för tredje året i rad här i Linköping. Jag målade mycket i akvarell vilket som var roligt och kändes kreativt. Mitt tema var eld och rörelse. 

Akvarell
Akvarell målning

Vidare förra året så filmade jag och min man Andreas Schander under en heldag in en musikvideo.  Filmen är inspelad runt Åsbo och i skogarna runt Boxholm. 

Musik JärnetJärnet, skådespelare Sara JussiSara Jussi, makeup Joanna Hellström och kläder JetsettrendJetsettrend.

Pappa och PopupArt

År 2018 när jag hade min Popupart vecka hade jag tema som rörde min fars bortgång och han gillade fåglar. Min far gick bort 24 november samma år och han är mig saknad. Utställningen betydde mycket för mig och det vart många fina stunder med mina besökare som delgav sina sorger. Men i all sorg fanns även mycket glädje över livet och att få finnas till. 

Titel: Fina teknik akryl / såld
Blyerts teckning

Drömmar och utställning

Jag jobbar vidare på temat drömmar. Hade lite svårt att släppa det och kände att det fanns mer i temat. Detta är min senaste och när jag var klar med den  slog det mig hur mycket den påminde om the last rabbit. 

Brand
Brand /såld

Jobbar jag inför utställning vi ska ha i ateljénateljén september 2017 under City Art Link City Art Link. Vi alla arbetar på samma tema drömmar och jag har en bild klar hittills. Har två snart klara så snart jag får mer tid i ateljén. Vidare kommer vi alla att tolka och visa temat på vårt egna sätt och det kommer bli en utställning med stor bredd och många olika uttryck.

The firstnighterThe firstnighter har äntligen en comback spelning i Linköping och hon kommer med sitt band och spelar i vår ateljé.

Min tolkning av temat är mer åt dagdrömmarna där man drömmer om det man inte har. När man inte ser att man får det bättre, att man inte märker vad man har utan bara ser det man inte har. Välkomna till en bra utställning.

Drömmar
titel: Drömmar

Nya verk

cafe1Blev precis klar med ett av mina större grejer 150X100 mäter den och titeln är – Ensam på café

Vidare har just avlutat ett arbete på tema vilja. Nu ligger en folder hos tryckeriet och vi ska börja sälja in vår utställning.  Det är ju lätt att ta mina barn som inspiration till det temat och jag är klar med två tavlor än så länge. När barnen kommer gråtande med uppsträckta armar det rinner överallt och de är just då så sårbara.

Min yngsta son Göte har varit min inspiration till denna tavla.
Min yngsta son Göte har varit min inspiration till denna tavla.
När man är så trött på morgonen att man är uppe, man är klädd, man har fixat frukost men sen ändå sover med öppna ögon..
När man är så trött på morgonen att man är uppe, man är klädd, man har fixat frukost men sen ändå sover med öppna ögon..

Vidare i ateljén

Har just avslutat ett projekt för musikhjälpen. Jag arbetade tillsammans med en kollegakollega som gjorde musik och jag målade en tavla som gick till högsta budgivare och gav 6500kr till musikhjälpen. Temat 2015 var klimatrelaterade katastrofer och det fanns med mig när jag målade min tavla. Solo, ensam kvar den sista vita kaninen i ett på ytan vackert landskap, men som övrigt är tomt på allt liv. Ödslig men ändå vacker var en av många kommentarer jag fick om tavlan.

den ensamma kaninen.
Den ensamma kaninen.

Här är ett litet youtube klipp om hur tavlan blev till och du kan se hur jag förändrar den. Samtidigt som du hör låten spelas och sjungas upp av min kollega som också var med i projektet. Down the rabbit hole med Jamie Marie Hatcher och samarbete med Key Change musikterapiKey Change musikterapi.

Jag arbetar även med en tanke om Omberg och handlar om olika saker som kan tillfälligt eller för evigt pigga upp den långa vandringen framåt i livet. Och ställer sig frågande hur vi vill utforma våra liv. Ska man släppa in nya saker, förändringar i livet? Berikar det oss som människor eller är det vår tids sätt att se på livet just nu?

Tänk när du går på en lång, lång väg du ser ditt mål långt bort och du vet att det kommer ta flera timmar för dig. Tänk då om du stöter på någonting som förgyller din vandring? Som i detta fallet får du sällskap av en same, resan blir plötsligt lätt och kort.
Tänk när du går på en lång, lång väg du ser ditt mål långt bort och du vet att det kommer ta flera timmar för dig. Tänk då om du stöter på någonting som förgyller din vandring? Som i detta fallet får du sällskap av en same, resan blir plötsligt lätt och kort.

Jag arbetar även som kursledare på Medborgarskolan i måleriMedborgarskolan i måleri. Ett arbete som jag haft länge men trivs väldigt bra med och jag slutar aldrig att jobba som kursledare.