fbpx

På gång

 

Vintersalong 

Jag kom med i Katrineholms konsthalls vintersalong. En jurybedömd utställning där jag kom med med en skulptur och miljömålning. Jag är mycket glad för det och kommer att åka upp till vernissaget 10 december. Ses vi där? 

Dra inte

Scener ur samtiden

Vernissage torsdag 25 augusti 18-20.30 Galleri Gjuteriet / Skylten Södra Oskarsgatan 3, Linköping.

Välkommen in i min fabliskavärld där mina skulpturer visar korta stillbilder av händelser runt vår stad. Vardagsdramatik blandat med humor och med glimten i ögat. 

Övriga öppettider tis-tors 9-20.30 fre 9-14.00 

Utställningen pågår till 14 september.

plansch

-Svedd
Skulptur med akrylmålning som miljöbild

 

Impro Art

med vikkys konst.

Under kulturveckan 21 maj har du tillfälle att vara en av få som får tillfälle att vara med och styra oss när vi målar så som du bestämmer. Din vilja är vår lag. Men givetvis förbehåller vi oss rätten till vår tolkning. 

Art Impro med Johanna, Linda, Vikky och David 

 

David har även en liten film som han har gjort, kolla in den.

 

Häng med Vikkys konst -vi tecknar utomhus

Vi tecknar utomhus en timme och går sedan till ateljén och tittar på våra bilder och dricker kaffe. Biljettpris 200kr 

Du anmäler dig här och betalar via swish när vi träffas.

 

 

19 mars inbjuder jag dig till konstnärssamtal. 

Vi träffar Karin Strand som är grafiker och som kommer till oss och pratar om sitt arbete och sina tekniker. Klockan 11.00 börjar vi och inte mer än sex personer priset är endast 250kr. Välkommen att anmäla dig genom min facebook eller instagram. 

Klockan 11.00 lördag 19 februari

Jag kör ett krokipass med handledning. Två timmar med en kvart avbrott för lite dryck. Du behöver ett block och kol eller blyertspenna med dig. 

Mitt pris är endast 400kr som du swishar när vi träffas och du behöver ha med dig block och blyertspenna, kolkrita eller vad du trivs bäst att teckna med. 

Kroki
Pågående kroki -modellstudie

 

Klockan 11.00 på lördag den 29 januari

Vi träffas utanför Vikkys Konst på Djurgårdsgatan 16  och går gemensamt till Trädgårdsföreningen. Ni får fyra uppgifter att hinna med och om ni vill. Under en timme går ni runt i Trädgårdsföreningen och tecknar. Jag går runt mellan er och kommer med små tips och trix. Efter en timme träffas vi på bestämt ställe och jag bjuder på lite värmande kaffe och nåt sött. Vi tittar gemensamt på våra teckningar och har en trevlig stund. 

Mitt pris är endast 200kr som du swishar när vi träffas och du behöver ha med dig block och blyertspenna, kolkrita eller vad du trivs bäst att teckna med och varma kläder. 

Välkommen.

 

 

Min ateljé på Djurgårdsgatan

Mycket händer just nu. Lördag den 6 mars öppnar jag upp dörrarna i min nya ateljé! Jag kommer ha kurser, event och allt vad jag kan komma på. Du är så varmt välkommen att titta in och anmäla dig till en kurs. Jag har max fem deltagare per kurs och jag vill hålla det litet och intimt. i ateljén kommer ha både vanlig kvällskurs och även en distanskurs där vi ses en gång i månaden. Men även arrangera målarresor där du under två dagar får tillfälle att ägna sig åt konsten samtidigt som det blir god mat och trevligt sällskap. Vill du anmäla dig direkt,  gör det här.

I ateljén

Flirtar jag med sömnen då vi i levande tillstånd är närmast döden i just sömnen. 

Titel -sover
akrylmålning

 

Vi kör på PopupArt som vanligt men håller endast ett fåtal gäster åt gången inne i utställningslokalen. Jag har varit i ateljén idag och målat. Det funkar bra och det är väldigt roligt att måla igen. 

Roadkill II

 

Jag planerar in en utställning till vår med några kompisar här i Linköping. Samtidigt som jag ska skärpa mig med att försöka komma med på lite olika utställningar runt om i Sverige. Jag håller även nya kurser i vår både i måleri och i teckning. 

bilden går i orange och kobolt blå. en brunn med en mun i botten med blottlagda tänder.
Titel -Föräldraskap
akrylmålning 65×54

 

 

Fire
Titel -Fire

 

Hösten har varit väldigt lyckad för mig jag sålde två tavlor på vår utställning på galleri Magnifiket. Vidare kom jag med två bilder till jurybedömd utställning -Under samma tak. De bilderna visas nu under oktober på galleri Sander i Norrköping i en samlingsutställning. Även där sålde jag en av mina bilder.

Eld och rörelse.

Min Popup Art vecka har just avslutats. En intensiv konstnärsstafett som vi kör för tredje året i rad här i Linköping. Jag målade mycket i akvarell vilket som var roligt och kändes kreativt. Mitt tema var eld och rörelse. 

Akvarell
Akvarell målning

 

Vidare förra året så filmade jag och min man Andreas Schander under en heldag in en musikvideo.  Filmen är inspelad runt Åsbo och i skogarna runt Boxholm. 

Musik Järnet, skådespelare Sara Jussi, makeup Joanna Hellström och kläder Jetsettrend.

 

Pappa och PopupArt

År 2018 när jag hade min Popupart vecka hade jag tema som rörde min fars bortgång och han gillade fåglar. Min far gick bort 24 november samma år och han är mig saknad. Utställningen betydde mycket för mig och det vart många fina stunder med mina besökare som delgav sina sorger. Men i all sorg fanns även mycket glädje över livet och att få finnas till. 

Titel: Fina teknik akryl / såld
Blyerts teckning

 

Drömmar och utställning

Jag jobbar vidare på temat drömmar. Hade lite svårt att släppa det och kände att det fanns mer i temat. Detta är min senaste och när jag var klar med den  slog det mig hur mycket den påminde om the last rabbit. 

Brand
Brand /såld

 

Jobbar jag inför utställning vi ska ha i ateljén september 2017 under City Art Link. Vi alla arbetar på samma tema drömmar och jag har en bild klar hittills. Har två snart klara så snart jag får mer tid i ateljén. Vidare kommer vi alla att tolka och visa temat på vårt egna sätt och det kommer bli en utställning med stor bredd och många olika uttryck.

The firstnighter har äntligen en comback spelning i Linköping och hon kommer med sitt band och spelar i vår ateljé.

Min tolkning av temat är mer åt dagdrömmarna där man drömmer om det man inte har. När man inte ser att man får det bättre, att man inte märker vad man har utan bara ser det man inte har. Välkomna till en bra utställning.

Drömmar
titel: Drömmar

 

Nya verk

cafe1Blev precis klar med ett av mina större grejer 150X100 mäter den och titeln är – Ensam på café

Vidare har just avlutat ett arbete på tema vilja. Nu ligger en folder hos tryckeriet och vi ska börja sälja in vår utställning.  Det är ju lätt att ta mina barn som inspiration till det temat och jag är klar med två tavlor än så länge. När barnen kommer gråtande med uppsträckta armar det rinner överallt och de är just då så sårbara.

 

Min yngsta son Göte har varit min inspiration till denna tavla.
Min yngsta son Göte har varit min inspiration till denna tavla.

 

 

 

 

När man är så trött på morgonen att man är uppe, man är klädd, man har fixat frukost men sen ändå sover med öppna ögon..
När man är så trött på morgonen att man är uppe, man är klädd, man har fixat frukost men sen ändå sover med öppna ögon..

 

 

Vidare i ateljén

Har just avslutat ett projekt för musikhjälpen. Jag arbetade tillsammans med en kollega som gjorde musik och jag målade en tavla som gick till högsta budgivare och gav 6500kr till musikhjälpen. Temat 2015 var klimatrelaterade katastrofer och det fanns med mig när jag målade min tavla. Solo, ensam kvar den sista vita kaninen i ett på ytan vackert landskap, men som övrigt är tomt på allt liv. Ödslig men ändå vacker var en av många kommentarer jag fick om tavlan.

 

den ensamma kaninen.
Den ensamma kaninen.

Här är ett litet youtube klipp om hur tavlan blev till och du kan se hur jag förändrar den. Samtidigt som du hör låten spelas och sjungas upp av min kollega som också var med i projektet. Down the rabbit hole med Jamie Marie Hatcher och samarbete med Key Change musikterapi.

 

 

Jag arbetar även med en tanke om Omberg och handlar om olika saker som kan tillfälligt eller för evigt pigga upp den långa vandringen framåt i livet. Och ställer sig frågande hur vi vill utforma våra liv. Ska man släppa in nya saker, förändringar i livet? Berikar det oss som människor eller är det vår tids sätt att se på livet just nu?

Tänk när du går på en lång, lång väg du ser ditt mål långt bort och du vet att det kommer ta flera timmar för dig. Tänk då om du stöter på någonting som förgyller din vandring? Som i detta fallet får du sällskap av en same, resan blir plötsligt lätt och kort.
Tänk när du går på en lång, lång väg du ser ditt mål långt bort och du vet att det kommer ta flera timmar för dig. Tänk då om du stöter på någonting som förgyller din vandring? Som i detta fallet får du sällskap av en same, resan blir plötsligt lätt och kort.

 

Jag arbetar även som kursledare på Medborgarskolan i måleri. Ett arbete som jag haft länge men trivs väldigt bra med och jag slutar aldrig att jobba som kursledare.